Jump to content

Frambuazlı Şarlot


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

frambuazli-sarlot_01764da5.jpg

 

Pandispanya için

6 yumurta

7 yemek kaşığı un

7 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı kabartma tozu

 

Dolgusu için

200 gr frambuaz

2 paket krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

20 gr toz jelatin

2 yumurta akı

100 gr toz şeker

35 ml su

 

Üzeri için

100 gr frambuaz

Pudra şeker

 

Frambuazlı şarlot:

Pandispanya için, yumurta akları ile şekeri çırpın. Yumurta sarılarını ekleyin. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 derece fırında pişirin. Mutfak bezine kağıt üstte kalacak şekilde ters çevirip soğumaya bırakın.

 

Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. 85 gr toz şeker ile suyu tencerede kaynatın. Yumurta aklarını kalan şeker ile iyice çırpın. Yumurta aklarına şerbeti ince ince akıtarak çırpın.

 

Frambuazları bir tencereye aktarıp orta ateşte pişirin ve püre haline getirin. Toz jelatini çok az suyla ıslatın ve sıcak frambuaz püresine ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Geniş bir kasede üç harcı birbirine karıştırın.

 

Yuvarlak derin bir kalıp ya da kaseyi streç film ile kaplayın. Pandispanyayı dört parmak kalınlığında şerit halinde kesin ve kalıbın yan duvarlarına yerleştirin. Frambuazlı karışımı döküp kalan kekleri üzerine kapatın ve 3-4 saat derin dondurucuda bekletin. Ters çevirip üzerini frambuaz ve pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...