Jump to content

Çikolatalı Pandispanya


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

cikolatali-pandispanya_e4abf3d0.jpg

 

500 gr un

50 ml süt

20 gr kakao

20 ml sirke

7 yumurta

100 gr eritilmiş bitter çikolata

100 gr toz badem

10 gr kabartma tozu

 

Ganaj için

1 litre krema

800 gr bitter çikolata

40 gr bal

100 gr margarin

İsteğe göre renkli şeker hamuru

 

Çikolatalı pandispanya:

Yumurtalar, sirke, kakao ve kabartma tozunu mikserle 8 dakika çırpın. Eritilmiş çikolatayı, un, süt ve toz bademi karışıma yedirin. İsteğe göre bir kalıba dökün ve öncedenısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin.

 

Bir sos tenceresinde kremayı ısıtın. Kaynamak üzereyken çikolatayı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Margarin ve balı ilave edip iyice karıştırın. Tüm malzemeler eridikten ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra karışımı 2 saat buzdolabında bekletin.

 

Pandispanya soğuyunca istenilen büyüklükte pasta çember ölçüsünde kesin. Pandispanya bıçağı ile enine 3’e bölün. Pasta çemberine bir kat pandispanya yerleştirin ve üzerine 1 parmak kalınlığında ganaj sürün. 3 kat için de aynı işlem yapın. Buzdolabında 2 saat bekletip çemberden çıkarın. İsteğe göre ganaja muz, vişne, frambuaz veya çilek ilave edebilirsiniz.

 

Ortaya çıkan pastayı dilediğiniz renkte şeker hamuru ile dilediğiniz şekilleri vererek süsleyin ve servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...