Jump to content

Fatih Sarması


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

fatih-sarmasi_b2495848.jpg

 

Pandispanya hamuru için

6 yumurta

2 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı tozşeker

1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

 

Elmalı püre için

3 elma

4 su bardağı tozşeker

4 su bardağı su

1 limonun suyu

 

Süslemek için

Kaymak

1 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı

5 vişne

 

Fatih sarması:

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp ayrı kaselerde çırpın. Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkıp ayırın.

 

Hamur yoğurma kabına un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Ortasını havuz gibi açıp tozşeker, yumurta sarıları ve aklarını azar azar ilave ederek yoğurun.

 

Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığınız pandispanya hamurunu ince bir tabaka olacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış fırında pandispanya kıvamına gelinceye kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.

 

Sos için, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavaya alıp şekerle birlikte karamelize edin. Su ve limon suyunu ekleyip karamelize etmeye devam edin. Suyunu çekince ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.

 

Pandispanya hamurunu düz bir zemine alın. Üzerine elmalı şerbeti sürün. Rulo şeklinde özenle sarın. İsteğe göre kaymak, vişne taneleri ve antepfıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...