Jump to content

Ahududulu ve Çikolatalı Katlar


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

ahududulu-ve-cikolatali-katlar_ee3ccec2.jpg

 

250 gr ahududu

250 gr bitter çikolata

8 kare milföy hamuru

3 çorba kaşığı kıyılmış nane yaprağı

1.5 su bardağı çırpılmış kremşanti

 

Ahududulu ve çikolatalı katlar:

Milföyleri dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine dizin. Üzerlerini çatalla delip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Kabaran milföylerin üzerlerine elinizle bastırarak inceltin ve yağlı kağıt üzerine dizin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Ilınınca milföylerin üzerini kaplayacak şekilde sürün. Çikolata ile kaplı milföyleri buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin. Nane yaprakları, kremşanti ve peyniri çırpıp buzdolabında bekletin. Çikolatalı milföylerin yarısının üzerine naneli kremayı sürüp ahududuları yerleştirin. Kalan milföylerle kapatıp üzerlerini kalan krema ve ahududularla süsleyin. Soğuk servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...