Jump to content

Portakal Soslu Pasta


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

portakal-soslu-pasta_bae381e8.jpg

 

Kek için

3 yumurta

1 su bardağı tozşeker

30 gr margarin

4 çorba kaşığı kakao

1.5 su bardağı un

Yarım paket vanilya

1 paket kabartma tozu

 

Keki ıslatmak için

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı kakao

 

Krema için

2 su bardağı süt

1 yumurta

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tozşeker

1 paket labne peyniri

1 paket vanilya

 

Sos için

2 portakalın suyu

3 çorba kaşığı pudraşeker

1 çorba kaşığı mısır nişastası

 

Üzeri için

Çekilmiş antepfıstığı

Badem içi

 

Portakal soslu pasta:

Keki hazırlamak için margarini eritip ılıtın.Şeker ve yumurtaları mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Margarin, elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.

 

Kek harcını yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

 

Krema için süt, yumurta, un ve şekeri sos tenceresinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Çırpılmış labne peyniri ve vanilyayı ekleyip bir taşım daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

 

Keki ıslatmak için sütü ısıtıp kakaoyu ekleyin.Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

 

Portakal sosu için portakal suyu, pudraşeker ve nişastayı sos tenceresinde koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.

 

Kek soğuduktan sonra enine ikiye kesin.Keklerden birini sütle ıslatıp servis tabağına alın. Üzerine kremanın üçte birini yayıp diğer keki üstüne kapatın. Kalan kakaolu sütle keki ıslatın. Artan kremayı kekin her tarafını kaplayacak şekilde spatula yardımıyla üzerine sürün. Portakallı sosu üzerine gezdirerek dökün.

 

Çekilmiş antepfıstığı ve badem içi ile süsleyin.Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Portakal Soslu Ve Çilekli Pasta

      Portakal Soslu Ve Çilekli Pasta   Portakal Soslu Ve Çilekli Pasta     MALZEMELER:   Pandispanya için:   3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 dolu yemek kaşığı margarin ya da tereyağı 4 çorba kaşığı kakao 1,5 su bardağı elenmiş un 2 yemek kaşığı hazır krema 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu   Krema için:   2 su bardağı süt 1 yumurta 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı toz şeker 1 paket lab

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...