Jump to content

Antepfıstıklı ve Limonlu Kek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

antep-fistikli-ve-limonlu-kek_6b03516d.jpg

 

125 gr un

150 gr mısır unu

200 gr toz şeker

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

150 ml sıkma zeytinyağı

250 gr yoğurt

3 yumurta

1 yemek kaşığı gül suyu

2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

75 gr file antep fıstığı

 

Şerbeti için

100 gr toz şeker

1 yemek kaşığı gül suyu

100 ml su

1 dilim limon

 

Antep fıstıklı ve limonlu kek:

Geniş bir yoğurma kabında un, mısır unu, kabartma tozu ve toz şekeri karıştırın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, yoğurt, gül suyu, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve yumurtaları mikserle çırpın. Kuru malzemelere ekleyip tahta kaşıkla pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. 50 gr antep fıstığını ekleyin. Karışımı iyice yağlanmış kek kalıbına aktarın. 150 dereceye ayarlanmış fırında 1.5 saat pişirin. Şerbet için gerekli tüm malzemeleri sos tenceresinde kaynatıp soğumaya bırakın. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti döküp kek şerbeti iyice eminceye kadar bekleyin. Dilimleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...