Jump to content

Portakal Glazürlü ve Patatesli Kek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

portakal-glazurlu-ve-patatesli-kek_ee5bc472.jpg

 

1 orta boy haşlanmış patates

150 gr un

110 gr tereyağı

110 gr esmer şeker

50 ml yoğurt

1 yumurta

1 paket vanilya

1 çay kaşığı rendelenmiş muskat

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tutam tuz

 

Glazür için

100 gr pudra şeker

4 yemek kaşığı portakal suyu

 

Portakal glazürlü ve patatesli kek:

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayın. Tereyağı, esmer şeker, tuz, muskat ve vanilyayı geniş bir kapta mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtayı ekleyin. çatalla ezilmiş patates ve yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu ayrı bir yerde harmanlayıp eleyerek hamura ekleyip iyice karıştırın. Karışımı kek kalıbına aktarın ve 35 dakika pişirin. Fırından çıkarınca ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Şeker ve portakal suyunu karıştırıp soğuyan kekin üzerine dökün. Nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...