Jump to content

Fıstıklı Çikolatalı Kek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

fistikli-cikolatali-kek_f761fa8a.jpg

 

150 gr bitter çikolata

100 gr tereyağı (oda ısısında)

3 yumurta (oda ısısında)

80 gr toz şeker

35 gr kek unu

1 yemek kaşığı kakao

4 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 çay bardağı kuru üzüm

 

Fıstıklı çikolatalı kek:

Fırını 170 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Yumurta akları ile sarılarını ayırın. Kakao ve unu eleyerek bir kasede harmanlayın. çikolatayı küçük parçalara bölerek cam bir kaseye alın ve benmari usulü eritin. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Şekerin yarısı ile yumurta sarılarını çırpın. Eritilmiş çikolatayı ve unu ekleyerek mikserle çırpın. Ayrı bir kasede yumurta aklarını kalan şeker ile katılaşıncaya kadar çırpın ve azar azar çikolata karışımına ekleyip spatula ile karıştırın. Dolmalık fıstıktan 1 yemek kaşığı kadar ayırıp kalanını kek hamuruna ekleyin. Kuru üzümü ilave edip hamuru kek kalıbına aktarın. Ayırdığınız fıstıkları üzerine serpiştirip 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Parça Çikolatalı ve Fıstıklı Kurabiye

      250 gr fıstık ezmesi 70 gr bitter çikolata 50 gr un 2 yemek kaşığı esmer şeker 1 yumurta 100 gr parça çikolata   Parça çikolatalı ve fıstıklı kurabiye: Fırını 180 dereceye ayarlayın. İki fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bitter çikolatayı benmari usulü eriterek yer fıstığı ezmesi ile karıştırın ve geniş bir kaba aktarın. Un, şeker, yumurtayı ekleyerek yoğurun. Parça çikolataları ilave edip karıştırın. Karışımdan 2 yemek kaşığı kadar parçalar kopartıp yuvarlayın ve hafif

      , Yer: Hamur İşleri

    • Çikolatalı Şam Fıstıklı Sütlaç

      Malzemeler: 1/4 kahve fincanı pirinç unu 1/4 kahve fincanı nişasta 60 gr Amerikan pirinci 200 gr şeker 8 bardak süt 2.5 bardak su 1 gr damla sakızı 1 kahve kaşığı tuz 1 çay kasığı vanilya 1/2 küçük parçalara ayrılmış çikolata ½ çay bardağı ayıklanmış ezilmiş şam fıstığı   Hazırlanışı: Pirinci tencerede ½ lt suyla birlikte 15 dakika pişirin. Yedi bardak sütü, tuzu ve dövülmüş çam sakızını ocakta kaynatıp içine pirinci ilave edin. Pirinç ununu, çikolatayı, şam fıstığını ve

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Fıstıklı ve Çikolatalı Çıtır Rulo

      100 gr bitter çikolata 100 gr iri kıyılmış Antep fıstığı 1 yemek kaşığı bal 8 baklava yufkası Eritilmiş tereyağı Üzeri için Pudra şekeri   Fıstıklı ve çikolatalı çıtır rulo: Bitter çikolatayı küçük parçalar şeklinde kırıp cam kase içine alın. Benmari usulü eritin. Kaseyi sıcak suyun üzerinden alın. Çikolataya Antep fıstıklarını ekleyip karıştırın. Balı ekleyin. Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Baklava yufkalarını mutfak tezgahına y

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Duvaklı Çikolatalı ve Fıstıklı Parfe

      Çikolatalı parfe için: 8 adet yumurta sarısı 1 su bardağı tozşeker 2 su bardağı süt 1/4 su bardağı krema 1 kg çikolata Antepfıstıklı parfe için: 8 adet yumurta sarısı 1 su bardağı tozşeker 2 su bardağı süt 1/4 su bardağı krema Yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı Duvak malzemesi için: Üç buçuk çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı su 3-4 damla limon suyu Süslemek için: Çilek ve çikolata sos   Çikolatalı parfeyi hazırlamak için, bir kapta yumurta sarılarını ve tozşekeri iyice

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Çikolatalı ve Fıstıklı Baklava Rulosu

      100 gr çikolata 100 gr iri kıyılmış antep fıstığı 1 yemek kaşığı bal 8 baklava yufkası   üzeri için Eritilmiş tereyağı Pudra şeker   Çikolatalı ve fıstıklı baklava rulosu: Eritilmiş çikolata ile fıstığı bir kaseye alın ve balı ekleyerek karıştırın. Fırını 190 dereceye ayarlayıp fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Baklava yufkalarını mutfak tezgahına yayın. üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı sürün ve ortadan ikiye katlayın. Hazırladığınız çikolata karışımından 2 yemek k

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...