Jump to content

Vişneli Çamur Kek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

visneli-camur-kek_fb7e8b2d.jpg

 

250 gr yumuşak tereyağı

200 gr bitter çikolata

300 gr toz şeker

110 gr kek unu

150 gr un

25 gr kakao

2 yumurta

2 tatlı kaşığı vanilya esansı

100 gr dondurulmuş vişne

 

Üzeri için

200 gr ekstra çikolata

125 gr ekstra tereyağı

Rendelenmiş beyaz çikolata

Kakao

 

Vişneli çamur kek:

22 cm’lik kelepçeli kek kalıbını iyice yağlayın. Bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Kırılmış çikolata ve toz şekeri ilave edin. Karıştırarak pişirip şeker iyice eriyince ateşten alın. Kek unu, un, kakao, vanilya esansı ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. Dondurulmuş vişneleri ekleyip karıştırın. Kek kalıbına karışımı boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Bir sos tenceresinde çikolata ve tereyağını karıştırarak eritin. Pürüzsüz hale gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kek soğuyunca servis tabağına ters çevirip üzerini çikolatalı sosla kaplayın. Ortasına rendelenmiş beyaz çikolataları yerleştirip kakao serpin ve servis yapın.

 

 

Çikolatayı kabak soyacağı ile keserek pastanızın veya kekinizin üzerine dekoratif süsleme yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...