Jump to content

Muz Dolgulu Kek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

muz-dolgulu-kek_db1cdfce.jpg

 

2 su bardağı un

1 su bardağı kakao

1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tutam tuz

1 çay kaşığı karbonat

1.5 su bardağı toz şeker

3 olgun muz

125 gr tereyağı

2 yumurta

1 su bardağı süt

80 gr bitter çikolata

 

Muz dolgulu kek:

Un, kakao, kabartma tozu, tuz ve karbonatı bir kaba alıp harmanlayın. Şekerin yarısını yapışmaz tavaya alıp eritin. Karamel haline gelen şekere kabukları soyulmuş muzları ilave edin. Ara ara çevirerek muzlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Hafifçe ılındırıp püre haline getirin ve soğumaya bırakın.

 

Başka bir kapta tereyağını yumuşayıncaya kadar çırpın. Kalan şekeri ekleyip 2 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ve sütü çırpmaya devam ederek ekleyin.

 

Hazırladığınız kek harcının yarısını kelepçeli kek kalıbına aktarın. Üzerine muz püresini yayıp kalan kek harcını ekleyin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. 1 saat bekletip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kayısı Dolgulu Kurabiye

      MALZEMELER20-25 DAKİKA 6.8 KİŞİLİK   Hamur için: 125 gram margarin 1 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 3/4 su bardağı pudra şekeri Bir çay kaşığı kabartma tozu 2,5 su bardağı un Bir portakal rendesi Kayısı dolgusu için: 200 gram kuru kayısı 3 yemek kaşığı toz şeker Yarım çay bardağı portakal suyu Yarım su bardağı su Üzeri için: Pudra şekeri Toz fıstık HAZIRLANIŞI Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba alarak yoğurun. Hamuru merdan

      , Yer: Kek & Pastalar

    • Antep Fıstığı Dolgulu Hindi Göğüs Eti

      1 hindi göğüs fileto (inceltilmiş) 2 pırasa 2 kereviz sapı 4 dilim bayat ekmek içi 100 gr iri çekilmiş Antep fıstığı Yarım demet maydanoz 1 diş sarımsak 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz Karabiber ve kırmızı tane biber Garnitür için 5 taze patates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik ve kırmızı pul biber Tuz   Antep fıstığı dolgulu hindi göğüs eti: Fırını 180 dereceye ayarlayın ve bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Geniş bir tencere

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi

      115 gr tuzsuz tereyağı 115 gr esmer şeker 1 yumurta 75 gr tam buğday unu 25 gr kakao 1 çay kaşığı karbonat 115 gr yulaf ezmesi   Çikolata dolgulu kurabiye: Fırını 180 dereceye ayarlayın. İki ya da üç adet fırın tepsisini yağlayın. Bir kasede tereyağı ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta, un, kakao, karbonat ve yulaf ezmesini kaseye ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımdan küçük toplar yapın. Topları aralarında mesafe bırakarak tepsiye yerleştirin v

      , Yer: Hamur İşleri

    • Sebze Dolgulu Ekmek

      Sebze dolgulu ekmek tarifi..   1 halka ekmek 1 patates 1 patlıcan 1 kırmızıbiber 1 sarı biber 1 soğan 1/3 çay bardağı zeytinyağı Karabiber Birkaç yaprak taze fesleğen Tuz   Sebze dolgulu ekmek: Sebzeleri yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı 15 dakika tuzlu suda bekletin. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Diğer sebzeleri de ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan al

      , Yer: Hamur İşleri

    • Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler

      Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler Tarifi..   1 su bardağı ayçiçek yağı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı mısır nişastası 1 yumurta Yarım paket hamur kabartma tozu 2.5 su bardağı un İç harcı için 1 su bardağı kadar tahin 2 yemek kaşığı pudra şekeri Kenarları için Kavrulmuş susam   Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler: Ayçiçek yağı ve yumurtayı mikserle çırpın. Pudra şekeri, mısır nişastası, un, hamur kabartma tozu ekleyip yoğurun. Merdane ile ince

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...