Jump to content

Muzlu Kek-1


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

muzlu-kek_da5ec163.jpg

 

4 olgun muz

80 gr tereyağı

1 su bardağı toz şeker

1 yumurta

1 çay kaşığı karbonat

1 tutam tuz

1.5 su bardağı un

1 çay kaşığı tarçın

 

Üzeri için

80 gr bitter çikolata

1 çay bardağı krema

 

Muzlu kek:

Muzları ezerek püre haline getirin. Tereyağını eritin. Muz püresini ekleyip karıştırın. Şeker ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Karbonat ve tuzu ilave edin. Unu ve tarçını ekleyin.

 

Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

 

Çikolatayı benmari usulü eritip kremayı ekleyin. 15 dakika beklettikten sonra yağlı kağıttan yaptığınız külaha doldurup kekin üzerine gelişigüzel çizgiler yapın. Muz dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...