Jump to content

Havuçlu ve Elmalı Kek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

havuclu-ve-elmali-kek_23ef0def.jpg

 

3 golden elma

1.5 su bardağı un

4 havuç

200 gr tereyağı

1 su bardağı pudra şeker

4 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı toz badem

1.5 çay kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı esmer şeker

Yarım su bardağı toz şeker

 

Havuçlu ve elmalı kek:

Havuçları temizleyip rendeleyin. Bir elmayı soyup zar şeklinde doğrayın ve kalanları kabuklu olarak dilimleyip çekirdekli kısımlarını temizleyin. Elmaları kararmamaları için limonlu suya batırıp çıkarın ve teflon tavaya alın. Üzerlerine şeker veya yarım çay kaşığı tarçın serpip hafif karamelize olana kadar pişirin. Ilık olarak muhafaza edin.

 

Oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve pudra şekeri çukur bir kapta çırpın. 4 yumurtanın sarılarını aklarından ayırın. Sarıları pudra şekerli tereyağına ekleyip köpük köpük olana kadar çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya, bir çay kaşığı tarçın, havuç, toz badem ve zar şeklinde doğranmış elmayı ekleyip malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırın.

 

Kar halinde çırpılmış yumurta aklarını ilave edip pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen fırın kalıbına döküp üzerine esmer şeker serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip karamelize edilmiş elma dilimleriyle birlikte servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Elmalı Havuçlu Top Kek

      Malzemeler : * 2 yumurta * 1 su b.esmer toz şeker * 1 havuç * 8 adet kuru kayısı * 2 elma * 1 su b.yulaf ezmesi * 1,5 su b.un * 1 çay b.süt * 3 çorba k.zeytinyağı * 3 çorba k.pekmez * 1 tatlı k.tarçın * 1 p.kabartma tozu   Hazırlanışı : İlk olarak soyulmuş elmaları rendeleyerek kısa süre (2-3 dk.) pişirin.   Diğer tarafta yumurtları karıştırma kabına kırın. Üzerine esmer şekeri ekleyerek çırpın. Daha sonra üzerine süt, pekmez, zeytinyağı, un, kabartma tozu, yulaf ezmesi, tarçın

      , Yer: Kek & Pastalar

×
×
  • Yeni Oluştur...