Jump to content

Krokanlı Kek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

krokanli-kek_0db756d8.jpg

 

Yarım çay bardağı süt

200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

 

Krokan için

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı un

1.5 çay bardağı iri çekilmiş

ceviz veya fındık

1 çay bardağı kırık çikolata

 

Krokanlı kek:

Kek için tereyağı ile toz şekeri mikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. Süt ve vanilyayı ilave edin. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ekleyip iyice karıştırın. Karışımı tereyağı ile yağlayıp unladığınız kelepçeli kek kalıbına aktarın. Krokan için tüm malzemeleri iyice karıştırıp pişirin. Mutfak tezgahına yayıp hafifçe katılaştığında küçük parçalar şeklinde kesin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerini krokanla süsleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Fındık Krokanlı İrmik Helvası

      Malzemeler: * 3 su b.irmik * 2 su b.toz şeker * 2 su b.süt * 2 su b.su * 2 çorba k.tereyağı * 1 çay b sıvıyağ   Krokanı için: * 1 su b.fındık * 1 su b.toz şeker   Hazırlanışı: Tereyağı ve sıvıyağ tencereye alınır.Üzerine irmik eklenir ve rengi altın sarısı rengini alana kadar kavrulur.Rengini alan irmiğin üzerine kaynamış süt ve su karışımı dökülür ve tencerenin kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar pişirilir.Suyunu çeken tatlının altı kapatılır ve üzerine toz şeker eklenerek iyice

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Çikolata Soslu ve Krokanlı Vanilyalı Dondurma

      3 su bardağı krema 1 su bardağı tozşeker 1 çubuk vanilya veya 1 tatlı kaşığı toz vanilya   Krokan için: 1 su bardağı tozşeker Yarım su bardağı fındık 1-2 damla limon suyu   Çikolata sos için: 1 su bardağı krema 1 paket çikolata 1 çorba kaşığı margarin   Kremanın yarısını bir tencereye alıp üzerine tozşekeri ilave edin ve ocağa oturtun. Eriyene kadar hafif ateşte ısıtın. Bu sırada kaynamamasına dikkat edin. Diğer taraftan vanilya çubuğunu bir bıçakla boylamasına tam ortadan ikiye ke

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Pekmezli Krokanlı Un Helvası

      200 gram tereyağı Bir buçuk su bardağı un 1 su bardağı pekmez 1 çay bardağı su   Krokan için: 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı iri dövülmüş fındık   Helva için tereyağını bir tencerede eritin. Elenmiş unu ilave edip, kısık ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak pembeleştirin. Pekmezi bir kasede su ile açtıktan sonra una ekleyin ve ocağın altını kapatın. Hızlı bir şekilde karıştırarak pekmezi una yedirin. 15 dakika demlendirdikten sonra küçük kek kalıplarına pay edin ya da orta büyüklük

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Fındık Krokanlı Muffin

      Malzemeleri : 2 adet yumurta 1 su bardağı esmer şeker 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Damla çikolata Aldığı kadar un   Fındık krokan için •1 su bardağı şeker •1 su bardağı fındık •3-4 damla limon suyu   Yapılışı : •Teflon tavaya şekeri ve fındığı alın.Ocağın altını kısık yakın.Kenarlardan şeker erimeye başlayınca tahta bir kaşıkla karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın. Şeker eriyince içine limon damlatıp

      , Yer: Kek & Pastalar

    • Ballı Fındık Krokanlı Krep

      Krep hamuru için: 2 adet yumurta Yarım su bardağı un 1 çay bardağı süt 2 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı krema Sıvıyağ   İçine: 2 çorba kaşığı kayısı marmeladı 2 çorba kaşığı labne peyniri 1 çay bardağı bal Yarım su bardağı fındık 4 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı su   Üzerine: Pudraşekeri   Öncelikle krep için un, süt, yumurta, 2 çorba kaşığı tozşeker ve kremayı çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı çok az sıvıyağla yağlayın. Krep hamurundan bir kepçe alıp, tava

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...