Jump to content

Havuçlu Yulaflı Kek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

havuclu-yulafli-kek_a5839595.jpg

 

Yarım su bardağı tam buğday unu

Yarım su bardağı yulaf ezmesi

3 havuç

Yarım su bardağı pekmez

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

6 kuru kayısı

1 çay kaşığı kabartma tozu

Yarım limonun suyu

 

Havuçlu yulaflı kek:

Kuru kayısıların yumuşaması için yarım su bardağı ılık suda bekletin. Havuçları temizleyip rendeleyin.

 

Hamur yoğurma kabına tam buğday ununu eleyin. Limon suyu ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri ekleyerek tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.

 

Ayrı bir kapta kabartma tozu ile limonun suyunu karıştırın. Unlu karışıma ilave edip karıştırmaya devam edin. Isıya dayanıklı bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...