Jump to content

Vişneli ve Çikolatalı Fransız Keki


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

visneli-ve-cikolatali-fransiz-keki_d3a79d8a.jpg

 

125 gr tuzsuz tereyağı

125 gr bitter çikolata

3 yumurta

125 gr tozşeker

3 su bardağı un

1 su bardağı vişne

1 çorba kaşığı tozşeker

Pudraşeker

 

Vişneli ve çikolatalı Fransız keki:

Çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını çırpıp eriyen çikolataya ekleyin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpın. Sarılarını da ayrı bir kapta şekerle çırpın. Yumurtalı karışımları çikolatalı karışıma ilave edin. Tahta bir kaşıkla havalandırarak karıştırın. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp bir çorba kaşığı tozşekerle karıştırın. Unu ve şekerli vişneleri karışıma ilave edin. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Karışımı kalıba alıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika pişirin. Kek soğuyunca üzerine pudraşeker serpiştirip bir vişne ve damla çikolatalarla süsleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...