Jump to content

Ev Yapımı Somun Ekmek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

ev-yapimi-somun-ekmek_e7c381f4.jpg

 

1 kg un

500 ml sıcak süt

1 su bardağı ayçiçeği yağı

1 yemek kaşığı tuz

3 yemek kaşığı toz şeker

1 yaş maya

 

üzeri için

1 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Yarım çay bardağı su

çörek otu

 

Ev yapımı somun ekmek:

Maya, tuz ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Ayçiçeği yağını ekleyin. Sütü ilave edip iyice karıştırın. Unu ekleyip 10 dakika yoğurun. üzerini bir bezle kapatıp mayalandırın.

 

Hamur kabarınca istediğiniz formu verin. Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. 20 dakika bekletin. üzerine pekmezli su sürüp, çörek otu serpikten sonra 20 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...