Jump to content

Sütlü Ekmek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

sutlu-ekmek_ee9840d8.jpg

 

550 gr ekmek unu (yoğururken 2~3 yemek kaşığı ilave gerekebilir)

12 gr taze maya

250 ml su

50 gr poolish (evde hazırda yoksa süt ve 20 gr tereyağı ilave edebilirsiniz)

75 ml süt

10 gr tuz

10 gr tozşeker

1 yumurtanın sarısı

 

Sütlü ekmek:

Yuvarlak bir kasede suya maya ve toz şekeri ekleyip köpük köpük oluncaya kadar karıştırın. Un ve tuzu karıştırın. Poolish’i, mayalı şekerli suyu ve yumurta sarısını ekleyip iyice Poolish yoksa ve süt ile yapacaksanız, süt ve yumuşatılmış tereyağını diğer malzemelerle una ilave edin ve karıştırın.

 

Unlu bir yüzeyde yumuşak ve elastik oluncaya kadar yoğurun. Yağlanmış yuvarlak bir kase içine hamuru aktarın ve üzerini kapatın. 1.5-2 saat kabarması için bekletin.

 

Hamur kabın yarısına kadar yükselince kaptan çıkarın ve unlanmış tezgahın üzerine alıp iki dakika kadar tekrar yoğurun.

 

Hamuru şekillendirin. Şekillendirdiğiniz hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, 1.5 saat kadar dinlenmeye bırakın. Fırını 230 derecede ısıtın ve ısıtırken fırının dibine boş bir tas yerleştirin. Hamur hazır olunca ekmeği fırına alın ve kaynattığınız bir bardak suyu fırının altındaki tasa aktarın. 30 dakika kadar pişirin. Pişen ekmeği altı hava alacak şekilde bir saat beklettikten sonra servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı

      1.5 bayat ekmek 1.5 su bardağı süt 3 çorba kaşığı margarin 3 yumurta 1 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı hindistancevizi   Şerbet için: 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu   Sütlü bayat ekmek tatlısı: Ekmeklerin içlerini derin bir kaba ufalayın. Üzerine sütü gezdirip karıştırın ve yarım saat bekletin. Elinizle sıkıp sütünü akıtın. Eritilmiş margarin, yumurta ve tozşekeri ilave edip karıştırın.   Yüksek kenarlı bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız k

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Sütlü - Pamuk Ekmek

      Malzemeler:   - 2,5 su bardağı un - 1,5 su bardağı kepekli un - 1 paket instant maya - 2,5 çay bardağı ılık yağsız süt - 50 g tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında) - 1 yemek kaşığı toz şeker - 1 tatlı kaşığı tuz   Yapılışı:   1. Unları derin bir kabın içine eleyin (fazla gelmesi ihtimaline karşılık 1 bardağını ayırabilir, yoğurma aşamasında gerekikçe ekleyebilirsiniz, ama ben tam 4 bardak un kullandım). İnstant mayayı una granül halde ekleyip karıştırın.   2. Unun ortasına havuz açın,

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...