Jump to content

Taze Soğanlı Ekmek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

taze-soganli-ekmek_a2ed9ced.jpg

 

2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kuru maya

3/4 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı ince doğranmış taze soğan

Tuz

 

Taze soğanlı ekmek:

Maya ve şekeri ılık suyun içinde eritin. Unu geniş bir kabın içerisine eleyin. Tuz ekleyin. Mayalı suyu, zeytinyağını ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın.

 

Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve unlanmış tezgahta merdane ile 10-15 cm çapında açın. Hamurların üzerine ince doğranmış soğanları serpiştirin ve rulo şeklinde sarın. Daha sonra kendi etrafında dolayın ve merdane ile üzerinden geçerek inceltin.

 

Yapışmaz tavaya az miktarda yağ sürün ve pankekleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...