Jump to content

Sebzeli Ekmek


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

sebzeli-ekmek_1fb904b7.jpg

 

Ekmek hamuru için

500 gr Ekmek Unu Karışımı

125 ml su

1 yumurta

1.5 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı tozşeker

1 çay kaşığı kuru maya

1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 soğan

120 gr doğranmış ıspanak

100 gr yarı kurutulmuş domates (marketlerde bulunur)

1.5 su bardağı konserve mısır tanesi

1 çorba kaşığı küp doğranmış salçalık

kırmızıbiber

1 çorba kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin

 

Üzeri için

1 tatlı kaşığı konserve mısır tanesi

1 tatlı kaşığı küp doğranmış salçalık kırmızıbiber

 

Sebzeli ekmek:

Bu da onlardan biri. Soğanı soyup kıyın. Kurutulmuş domatesleri ince şeritlere kesin. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Ispanağı ekleyip karıştırın. 2-3 dakika pişirip ocaktan alın. Karıştırıp soğumaya bırakın.

 

Ispanağı ekmek makinesinin pişirme haznesine dökün. Su ve yumurtayı ekleyin. Unu karışımın üzerini tamamen örtecek şekilde ilave edin. Peyniri serpiştirin. Haznenin bir köşesine tuz karşı köşesine şekeri ilave edin. Unun ortasını açıp mayayı ekleyin.

 

Hazneyi makinenin içine yerleştirin. Hamur programını seçip makineyi çalıştırın. Program bitiminde hamuru hazneden çıkarın ve un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Merdane ile hafif incelterek dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine mısır, kurutulmuş domates, salçalık kırmızıbiber ve yeşil zeytini ilave edip iyice karıştırın. Hamuru somun haline getirin. Üzerini mısır taneleri ve küp doğranmış kırmızı salçalık biber ile süsleyin. Hamuru yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini hafif yağlanmış folyo ile kapatıp 30 dakika bekletin. Folyoyu çıkarıp hamurun üzerine keskin bir bıçakla verev yarıklar çizin. Hamuru önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ekmeği tel ızgara üzerine alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Hindili ve Sebzeli Ekmek Strudel

      500 gram ekmek hamuru 150 gram temizlenmiş karışık sebzeler (havuç, kabak, enginar, kereviz) 300 gram pişmiş hindi eti Hazır beşamel sos Rendelenmiş parmesan peyniri 1 adet yumurta Susam Sızma zeytinyağı Tuz, Karabiber   Enginar, havuç ve kabağı ayıkladıktan sonra yapışmaz yüzeyli tavada zeytinyağıyla soteleyin. Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırın. Kerevizi küp kesip haşlayın. Sotelediğiniz ve haşladığınız sebzeleri soğumaya bırakın. Ekmek hamurunu yoğurup 2 adet hamur açın. Hamu

      , Yer: Hamur İşleri

    • Sebzeli Ekmek Böreği

      1 yuvarlak ekmek 2 domates 5 kabak 1 patates 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir 1 çay bardağı kaşarpeyniri 4 yumurta 1 su bardağı krema 1 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin 1‘er tatlı kaşığı susam ve çörekotu Yarım demet dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz karabiber   Sebzeli ekmek böreği: Ekmeği eşit kalınlıkta dilimleyin. Yumurtalar, krema, tuz ve karabiberi bir kaseye alıp çırpın. Ekmek dilimlerini karışıma bulayıp yağlı kağıtla kapl

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...