Jump to content

Ahududulu Milföy Tatlısı


SimqEE
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Ahududulu Milföy Tatlısı


Malzemeler

  • Milföy hamuru (1 paket)
  • Ahududu Reçeli
  • Pudra Şekeri (Süslemek için)

 

Dolgu Malzemeleri

 

 

  • 2virgul.gif5 su bardağı süt (600 ml)
  • 1 su bardağından biraz az şeker (200 ml)
  • 4 yemek kaşığı unvirgul.gif
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

 

Hazırlanışı

 

 

  • Öncelikli olarak krema hazırlanır.
  • Vanilya dışında bütün malzemeler pişirme kabına alınıp çırpılırvirgul.gif orta ateşde muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Pişince ocağın altı kapanır ve muhallebi ılıdıkdan sonra vanilya eklenip karıştırılır.
  • Buzlukdan çıkarttığınız milföyler oda sıcaklığına gelip yumuşadıklarında istediğiniz şekilde kesilir. (Desenli kurabiye kalıplarını da kullanabilirsiniz)

Kestiğiniz milföyleri tepsiye dizipvirgul.gif önceden ısıttığınız 180C fırında yaklaşık 15-20 dakika hamurlarmız kabarıpvirgul.gif kızarana kadar fırında pişirilir.

 

Fırından çıkınca biraz soğuması için bekletilir.

Her bir milföy dilimi ortadan ikiye kesip arasına krema sürün.

Ahududu reçeli koyu bir kıvamda olduğu için suyla biraz inceltilir.

Servis tabağının tabanına reçelden dökülür ve üzerine kremalı milföyler yerleştirilir.

alıntı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...