Jump to content

Çılbak Dolma(Gümüşhane)


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

cilbak-dolma_c9b910e9.jpg

 

1 su bardağı köftelik bulgur

1 su bardağı sıcak su

1 su bardağı un

1 yumurta

1 çorba kaşığı domates salçası

Yarım çorba kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı tuz

 

Üzeri için

2 su bardağı sarımsaklı yoğurt

40 gr tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

 

Çılbak dolma:

Bulguru geniş ve çukur bir kaba alın.Üzerine 1 bardak sıcak su döküp karıştırın.Kabarması için 10 dakika bekletin.Elinizi soğuk suyla ıslatıp bulguru 5 dakika yoğurun.Tuz,yumurta,domates ve biber salçasını ilave edin.Malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırıp yoğurun. Unu ekleyip elinizi arada bir ıslatarak yumuşak hamur kıvamında olana kadar (10 dakika) yoğurun.

 

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde sıkarak şekillendirin.Tıpkı çiğ köfte gibi üzerinde parmak izleri olan köfteler hazırlayın.

 

Derin bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun.Tuz ekleyip kaynatın.Köfteleri ilave edip karıştırın.15 dakika kaynatıp (su mutlaka kaynamalı) ocaktan alın.Köfteleri kevgirle ayrı bir kaba alın.Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.

 

Tereyağı ve toz biberi tavada kızdırıp yoğurdun üzerine dökün.Sıcak veya ılık servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...