Jump to content

Kestaneli Balkabağı Lokumu


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kestaneli-balkabagi-lokumu_2c42ee0f.jpg

 

1 kg doğranmış balkabağı

1 su bardağı tozşeker

1 paket vanilya

1 çay kaşığı tarçın

2.5 paket pötibör bisküvi

20-25 haşlanmış ve soyulmuş

kestane

 

Süslemek için

100 gr eritilmiş bitter çikolata

2 çorba kaşığı karışık

inci şekerlemeleri

1 çorba kaşığı

ince çekilmiş antepfıstığı

 

Kestaneli balkabağı lokumu:

Balkabağı, vanilya, tarçın ve tozşekeri tencereye alıp kabak iyice yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak haşlayın.

Ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın. Soğumaya bırakın.

 

Bisküvileri ufalayıp un haline getirin. Kabak püresini ekleyip karıştırın. Karışımdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Parçaları

elinizde önce yuvarlayıp sonra hafifçe düzleştirin. Ortalarına 1’er kestane yerleştirip kapatın ve tekrar yuvarlayın.

 

Hazırladığınız topların üçte birinin üzerini eritilmiş çikolata ile kaplayıp antepfıstığına bulayın. Kalanların üzerlerine çikolata

gezdirip inci şekerlemeleriyle süsleyin. Balkabağı lokumlarını renkli pasta kağıtlarının içine yerleştirip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...