Jump to content

Özel Soslu Izgara Balık


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

ozel-soslu-izgara-balik_b2e35ba4.jpg

 

6 levrek

1 su bardağı sıvıyağ

2 defne yaprağı

Karabiber

 

Sos için:

6 domates

3 soğan

1 havuç

1 defne yaprağı

1 çay kaşığı kekik

2 diş sarımsak

2 çorba kaşığı margarin

2 çorba kaşığı un

1 tutam tozşeker

Tuz, karabiber

 

Özel soslu ızgara balık:

Balıkları temizleyip yıkayın. Sıvıyağ, defne yaprağı ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın. Balıkları bu karışımın içinde yarım saat bekleterek marine edin.

 

Domatesleri ve soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Havucu temizleyip ince ince rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin.

 

Margarini eritip soğanı sote edin. Havuç, defne yaprağı, kekik ve sarımsağı ilave edip kavurun. Unu ekleyip pembeleştirin. Domatesi ilave edip pişirin. Tuz, karabiber ve şekeri serpin.

 

Balıkları marinattan süzerek alıp yağlanmış ızgaraya yerleştirin. İki taraflı olarak 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp hazırladığınız sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...