Jump to content

Kona Helvası


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kona-helvasi_f9a8223c.jpg

 

2 su bardağı irmik

Yarım su bardağı sıvıyağ

50 gr dolmalık fıstık

1 litre süt

3 su bardağı tozşeker

Yarım çay bardağı gülsuyu

1 çorba kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı hindistancevizi

 

Kona helvası:

Fıstığı sıvıyağda kavurun. İrmiği ekleyip 15 dakika daha kavurun ve tencereyi ocaktan alın.

 

Ayrı bir kapta süt, şeker ve gülsuyunu karıştırarak ısıtın. İrmiğin bulunduğu tencereyi tekrar ocağa alın. Sütlü karışımı azar azar ekleyip karıştırarak pişirin. İrmik sütlü karışımı iyice çektikten sonra tencereyi ocaktan alın.

 

Helvayı servis tabağına alıp üzerini kaşıkla düzleyin. Tarçın ve hindistancevizi serpin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...