Jump to content

Eli Böğründe ( Kahramanmaraş)


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

c97fdb8548.jpg

 

Malzemeler:

1 kilo kuşbaşı dana eti

100 gr kuyruk yağı

5 adet kuru soğan

1 baş sarımsak

5 adet sivri biber

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

 

Yapılışı:

Boş tepsiye dana eti yerleştirilir ve üzerine parça parça kuyruk yağı konur. Etlere değmeyecek şekilde 5 adet soğan 4’e bölünerek tepsiye eklenir.

 

7 adet domates dörde bölünerek diğer malzemelere değmeyecek şekilde tepsiye yerleştirilir. 1 baş sarımsak, kabuklarından ayrılarak tepsinin ortasına konur ve tepsi 180 derecelik fırına yerleştirilir ve suyunun salması beklenir.

 

Suyunu salan yemeği fırından çıkararak 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber eklenir. Tuzun sonradan konmasının sebebi; etin sertleşmemesidir.

 

Biberler yıkanarak 3 santim büyüklüğünde doğranır ve tepsiye yerleştirilir. Tepsi yeniden fırına verilerek ortalama 15-20 dk daha pişirilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...