Jump to content

Sebzeli Haşlama


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

sebzeli-haslama_e1efdbb0.jpg

 

4 kemikli kuzu eti (kuzu incik)

3 soğan

1 kabak

1 havuç

2 patates

1 kereviz

Tuz

 

Sebzeli haşlama:

Soğanları soyup doğrayın. Patates ve kerevizi soyup elma gibi dilimleyin. Havuç ve kabağı temizleyip iri çubuk şeklinde doğrayın.

Etleri yıkayıp süzün ve düdüklü tencereye alıp üzerini örtecek kadar su doldurun. Sebzeler ve tuzu ekleyip et iyice yumuşayana kadar pişirin.

 

Eti ayrı bir tabağa alıp didikleyin. Sebzeleri suyu ile servis tabaklarına paylaştırıp üzerine eti ekleyin ve servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Sebzeli Patates Haşlama

      Malzemeler 2 adet taze patates 1 dal taze soğan 1-2 dal maydanoz 1-2 yaprak pazı 1 çay kaşığı tereyağı 1 kase yoğurt   HAZIRLANIŞI Patatesi buharda haşlayın. Soğanı, maydanozu, pazı yapraklarını tereyağında kavurun. Patates ve isteğe göre yoğurtla birlikte servis yapın.

      , Yer: Mezeler ve Soslar

    • Sebzeli Kuzu Gerdan Haşlama

      4 adet kuzu gerdan 1 adet orta boy kereviz 2'şer adet patates ve havuç 2 diş sarmısak 1 adet soğan 1 adet çubuk tarçın 4-5 adet karanfil Yeteri kadar su Tuz, karabiber   Kuzu gerdanı iyice yıkadıktan sonra tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Kereviz, patates ve havucun kabuklarını soyun. İri küpler şeklinde doğrayıp, kereviz sapıyla birlikte tencereye ilave edin. Sarmısak, dörde bölünmüş soğan, çubuk tarçın, karanfil, tuz ve karabiber

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Terbiyeli Sebzeli Et Haşlama

      MALZEMELER:     600 gr. haslamalik et 3 buyuk patates 2 iri havuc 1 kuru sogan sicak su 2 yumurta sarisi 2 limon suyu 1 yemek kasigi un (ne tepeleme ne silme) tuz karabiber       YAPILISI: Yemegimizin iki asamasi var. Vakit aliyor diye gozunuz korkmasin yapimi cok basit.     İlk aşama   Iri parcalar halindeki haslamalik eti guzelce yikayip orta boy bir tencereye yerlestiriyoruz. Etlerin uzerine 1 lt. kaynar su (kaynar olmasi onemli) dokuyoruz

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...