Jump to content

Kartopu


sila1945
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

426857_165718536880423_1092084155_n.jpg

 

 

 

KARTOPU

 

Malzemeler:

 

4 su bardağı süt

1 su bardağı ndan 2 parmak eksik un

Yarım su bardağı nişasta

Un miktarı kadar şeker

2 Yemek kaşığı hindistan cevizi

2 Paket vanilya

 

Dışı için:

Bol miktar da hindistan cevizi

Yapılışı: vanılya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp bir güzel çırpalım.topaklı olmasn..daha sonra ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim..koyu bir muhallebi olacak..vanilyasnı ekleyip iyice yedirelim.soğudktan sonra muhallebidn parçalar alıp yuwarlayalım

(elimizı ıslatrsak yapışmaz)

yuvarladğmz topları hindistan cevizine bulayıp buzdolabında dinlendirelim,servise hazır

;)) ....... afiyet olsun

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Tüylü Kartopu...

      Familya : Caprifoliaceae Latince : Viburnum plicatum (V. tomentosum) Türkçe : TÜYLÜ KARTOPU     Tüylü Kartopu Doğal Yayılış ve Rakım Japonya'nın orta ve güney kesimlerindeki dağlık bölgelerde 1800 m. rakıma kadar diğer çalı ve ağaç türleri ile karışık olarak ve Çin'de doğal olarak yetişir. Avrupa, Amerika ve ülkemizde park ve bahçelerde yetiştirilmektedir.   Tüylü Kartopu Toprak ve Besin İsteği Birçok toprak türüne uyumlu olmakla birlikte kuru ve fakir topraklarda yetişme yeteneği fa

      , Yer: Bitkiler ve Bitki Bakımı

    • Kartopu Kurabiye

      115 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış) Yarım su bardağı pudra şeker 1 paket vanilya 2 su bardağı un 3/4 su bardağı çekilmiş fındık 1 tutam tuz Pudra şeker (ekstra)   Kartopu kurabiye: Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tereyağı, pudra şeker ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Un, fındık ve tuz ekleyip yoğurun. Gerekirse un ekleyin. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve pudra şekere bulayın. Aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fırında 8-9 dakika pişiri

      , Yer: Hamur İşleri

    • Rüyada Kartopu Görmek

      Rüyada kartopu oynadiginizi ve sevdiklerinizle birbirinize kartopu attiginizi görmek, bir haber alarak çok sevineceginize; kartopunu mevsiminde görmüs iseniz bu çok hayirli bir evlenme yapacaginiza veya çocugunuzu evlendireceginize delalet eder. Bir baska rivayete görede: Rüyada mevsiminde kartopu oynamak, üzüntü ve kederin gitmestne, rizka, menfaat ve hastaliktan kurtulmaya isarettir. Kartopunun mevsimsiz görülmesi, hastaliga, yolculugun ertelenmesine ve zarar etmeye isarettir.

      , Yer: Rüya Tabirleri Sözlüğü

    • Çikolatalı Kartopu

      180 gr sade çikolata 2 kahve fincanı margarin 1 su bardağı pudra şekeri 4 yumurta 1 kahve fincanı taze portakal suyu 1.5 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu   Süslemek için: 1 paket toz krem şanti 1 su bardağı süt Pasta incileri   Çikolatalı kartopu: Sade çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın. Margarini küçük parçalara bölüp derin bir kaba alın. Pudra şekeri, çikolata ve yumurtaları ekleyip iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden portakal suyu, un ve kabartma tozunu

      , Yer: Kek & Pastalar

    • Pembe Kartopu Pasta

      4 yumurta 3 kahve fincanı un 4 kahve fincanı toz şeker Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao   Kreması için 200 ml krema 200 gr beyaz çikolata 250 gr çilek   üzeri için 1 su bardağı hindistan cevizi 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası 1 poşet krem şanti 1 çay bardağı soğuk süt   Pembe kartopu pasta: Kek için derin bir kapta yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Şeker eridikten sonra ayçi

      , Yer: Kek & Pastalar

×
×
  • Yeni Oluştur...