Jump to content

Soğanlı İçli Köfte


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

soganli-icli-kofte_3da8d4fb.jpg

 

Hamuru için

500 gr ince bulgur

1.5~2 su bardağı un

3 yumurta

Sıcak su

Tuz

 

Dolgusu için

1.5 kg soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

 

Üzeri için

50 gr tereyağı

1 yemek kaşığı biber salçası

 

Soğanlı içli köfte:

Soğanları piyazlık doğrayıp yağda yumuşayıncaya kadar soteleyin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Yağını süzdürüp küçük bezeler halinde parçalara ayırın ve bir tepsiye dizerek derin dondurucuda 30 dakika bekletin.

 

Bulguru bir kaba alıp tuz dökün ve karıştırın. Üzerine sıcak su döküp bir kapak kapatarak bekletin. Bulgur şişince un ekleyip karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yoğurmaya başlayın. Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin.

 

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp açın. İçine soğanlı harçtan doldurup kapatın. Tuzlu suda haşlayın.

 

Tereyağını eritip salçayı kavurun ve köftelerin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...