Jump to content

Yerelması Çorbası


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

yerelmasi-corbasi_c3fc8b1f.jpg

 

500 gr yerelması

1 soğan

1 havuç

2 çorba kaşığı sıvıyağ

6 su bardağı su

Yarım su bardağı süt kreması

2-3 dal maydanoz

Tuz, karabiber

 

Yerelması çorbası:

Soğanı soyup kıyın. Havucu ve yerelmalarını temizleyip küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın. Soğanı ekleyip kavurun. Havuç ve yerelmasını ilave edip 10 dakika kısık ateşte soteleyin. Suyu ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.

 

Tencereyi ocaktan indirip sebzeleri blenderden geçirin ve tekrar tencereye alın. Süt kreması, tuz, karabiber ekleyip bir taşım kaynatın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Yerelması Çorbası-1

      1 kg yerelması Yeteri kadar zeytinyağı 2 adet soğan Tuz, karabiber ve kekik   Yerelmasını iyice fırçalayıp, saçaklarını temizleyin ve dilimleyin. Tencereye, dibini kaplayacak kadar zeytinyağı koyun. Dumanlar gelene kadar kızdırıp yerelmasını ekleyin. 20-30 saniye sonra karışltırın. 2-3 dakika sonra küp doğranmış soğanı ilave edin. 6-7 dakika sonra tuz, karabiber ve kekik katın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin. 5 dakika kaynatıp, ocaktan alın. Blenderden geçirip yeniden kaynamaya

      , Yer: Çorbalar

×
×
  • Yeni Oluştur...