Jump to content

Soğuk Ayran Çorbası


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

soguk-ayran-corbasi_805b633b.jpg

 

1 çay bardağı nohut

1 çay bardağı yeşil mercimek

1 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

2 diş sarımsak

2 su bardağı yoğurt

1 demet dereotu

1 çay kaşığı kırmızı pulbiber

 

Soğuk ayran çorbası:

Nohut ve mercimeği akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip ayrı kaplarda haşlayın ve süzgece alın. Pirinci yıkayıp süzün. Dereotunu iri iri doğrayın. Pirinç ve dereotunu tencereye alıp üzerine 3 bardak su ekleyin ve orta ateşte 10 dakika pişirin.

 

Pirinç yumuşayınca nohut ve mercimeği ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Sarımsağı soyup ezin ve yoğurda ekleyin. 1 çay bardağı su ilave edip çırpın ve tencereye ilave edip karıştırın. Kıyılmış dereotu ve kırmızı pulbiber serpip soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Soğuk Ayran Çorbası (Ege ve Doğu Anadolu)

      Yarım su bardağı nohut 1 çay bardağı başakbaşı bulgur 1 çay bardağı kepekli pirinç 4 su bardağı su 3 su bardağı süzme yoğurt Tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kuru nane   Soğuk ayran çorbası (Ege ve Doğu Anadolu): Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın. Başakbaşı bulgur ve kepekli pirinci bir tencereye alın. üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. önceden haşlanmış olan nohudu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğuma

      , Yer: Çorbalar

×
×
  • Yeni Oluştur...