Jump to content

Yağlı Tarifi - Amasya Usulü Yağlı


sila1945
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

[h=2]
Yağlı Tarifi - Amasya Usulü Yağlı
[/h]

 

Malzemeler:

8 su bardağı un

1 su bardağı haşhaş

1 su bardağı ceviz

1 su bardağı sıvıyağ

1 yemek kaşığı toz maya

4 çay kaşığı tuz

 

Yapılışı:

Birer su bardağı haşhaş, ceviz ve sıvıyağ karıştırılır. Yoğurma kabına 8 su bardağı un konur. Unun üzerine 1 yemek kaşığı toz maya ve 4 çay kaşığı tuz eklenir. Azar azar su dökülerek kulak memesinden biraz daha sert kıvamda yoğrulur. Yoğrulan hamur 4 eşit bezeye ayrılır.İlk beze unlu zeminde mantı hamuru kalınlığında açılır üzerine haşhaş sürülür. Sarılıp rulo yapılır. Gül gibi içe doğru sarılarak üzerine bastırılır. Kalan 3 beze de aynı şekilde açılıp, haşhaşlanır , rulo yapılıp gül gibi sarılıp biraz mayalanmaya bırakılır.İçi haşhaşlı ve cevizli 4 beze tek tek büyük bir tava boyunda açılır, yağsız tavada iki yüzü kızarana kadar pişirilir. Hazırlanan 4 yağlı elle parçalanarak servis tabağına alınır.

afiyet olsun

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...