Jump to content

Pirpirim Aşı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

pirpirim-asi_81b5a664.jpg

 

1 demet pirpirim (semizotu)

1 çay bardağı nohut

Yarım çay bardağı yeşil mercimek

Yarım çay bardağı börülce fasulyesi

1 soğan

Yarım çay bardağı dövme (aşurelik buğday)

2 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı salça

4 su bardağı su

Tuz, karabiber

 

Pirpirim aşı:

Nohut, mercimek, börülce ve dövmeyi akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün sularını değiştirip hafif haşlayın ve süzün. Soğanı temizleyip küp şeklinde doğrayın. Semizotunu yıkayıp küçük küçük doğrayın.

 

Tencerede margarini eritip soğanı pembeleştirin. Salça, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Nohut, mercimek, börülce, dövme, semizotu ve suyu ekleyin. 30 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Pirpirim Salatası

      Pirpirim salatası tarifi..   1 demet pirpirim (semizotu) 3 domates 1 soğan 1~2 sivri biber 1 salçalık kırmızıbiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Sumak Kırmızı toz biber   Pirpirim salatası: Pirpirimleri temizleyip iri parçalara bölün. Soğan, domates ve biberleri iri parçalar şeklinde doğrayıp pirpirimlere ekleyin. Zeytinyağı, sumak, tuz, kırmızı toz biberi bir kasede karıştırın. Sebzelerin üzerine ekleyin. Harmanlayıp servis yapın.

      , Yer: Turşu, Salata & Yumurta Yemekleri

    • Pirpirim Çorbası

      Malzemeler Semizotu (1 bağ) Fasulye (1 su bardağı, haşlanmış) Yeşil mercimek (1 çay bardağı, haşlanmış) Nohut (1 çay bardağı, haşlanmış) Soğan (1 adet) Un (1 çorba kaşığı) Salça (2 çorba kaşığı) Su (1 litre) Tereyağı ya da sıvıyağ (2 çorba kaşığı tereyağı yada 1 çay bardağı sıvıyağ) Nane (1 tatlı kaşığı) Tuz, Pulbiber, Karabiber   Püf Noktası Nohut, fasulye ve yeşil mercimeği akşamdan ıslatıp haşlayın. Semizotlarını tam öldürmeden çorbayı ateşten almanız önerilir. Tercihe göre dan

      , Yer: Çorbalar

    • İyiki Doğdun Pirpirim

      Gönlü güzel yüreği daha da güzel arkadaşım iyiki doğrmuşun iyiki tanımışım seni nice güzel yılların senelerin olsun inşallah sağlıkla mutlulukla bütün güzellikler seninle olsun diliyorum canım:)

      , Yer: Önemli Gün ve Haftalar

    • Malatya Usulü Pirpirim Çorbası

      [h=2]Pirpirim Çorbası Tarifi - Malatya Usulü Pirpirim Çorbası[/h]   Malzemeler: 2 demet semiz otu 4 adet soğan 1 su bardağı mercimek 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru fasulye ½ su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı   Kefi için: 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un   Yapılışı: 1 su bardağı mercimek ve yarım su bardağı pirinç birlikte haşlanır. 2 demet semizotu, saplarıyla birlikte irice doğranır, mercimek ve pirincin üzerine ilave edilir. Birkaç taşım kaynadıktan sonra

      , Yer: Çorbalar

    • Pirpirim Aşı (Elazığ)

      [h=3]Malzemeler[/h]   300 gr. kuru pirpirim (semizotu) 200 gr. tavla zarı büyüklüğünde doğranmış et 100 gr. mercimek 50 gr. lolaz 2 adet kuru soğan 13 diş sarımsak 2 limonun suyu 1 yemek kaşığı d. salçası 1 yemek kaşığı biber salças 100 gr. nohut 50 gr. bulgur Tuz biber biraz nane yağ Su    [h=3]Yemek Tarifi[/h]Küçük küpler halinde doğranmış ve tencereye konmuş etlerin suyunu bırakması sağlanır. Bu ete yağ, ince kıyılmış soğan ilave edilir ve

      , Yer: Sebze Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...