Jump to content

Çikolatalı ve Muzlu Krep


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

cikolatali-ve-muzlu-krep_019e9111.jpg

 

2 su bardağı un

2 su bardağı süt

2 yumurta

1 tutam safran

1 tutam tuz

1 paket vanilya

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 muz

 

Süslemek için

1 paket bitter çikolata

1 kahve fincanı iri çekilmiş fındık içi

Nar taneleri

Nane yaprakları

 

Çikolatalı ve muzlu krep:

Elenmiş un, safran, tuz ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. Süt ve yumurtaları ilave edip iyice çırpın.

 

Teflon tavayı bir tatlı kaşığı kadar sıvıyağ ile yağlayın. 1 kepçe kadar hamur döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin.

Spatula ile ters çevirip diğer tarafını pişirin.Kağıt havlu üzerine alıp sıcak olarak muhafaza edin. Tavaya her seferinde

sıvıyağ sürerek tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın.

 

Çikolatayı benmari usulü eritin. Muzları soyup dilimleyin. Kararmaması için üzerlerine birkaç damla limon sıkın. Kreplerden

birini servis tabağına alın. Yarısına birkaç muz dilimi yerleştirin. 1 tatlı kaşığı kadar fındık içi serpiştirin. Üzerine benmari

usulü eritilmiş çikolatayı gezdirerek dökün.

 

Krebin diğer kenarını iç malzemenin üzerine gelecek şekilde kapatın. Kalan krepleri de aynı şekilde hazırlayıp servis

tabağına alın. Nar taneleri ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

cikolatali-ve-muzlu-krep_019e9111.jpg

 

2 su bardağı un

2 su bardağı süt

2 yumurta

1 tutam safran

1 tutam tuz

1 paket vanilya

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 muz

 

Süslemek için

1 paket bitter çikolata

1 kahve fincanı iri çekilmiş fındık içi

Nar taneleri

Nane yaprakları

 

Çikolatalı ve muzlu krep:

Elenmiş un, safran, tuz ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. Süt ve yumurtaları ilave edip iyice çırpın.

 

Teflon tavayı bir tatlı kaşığı kadar sıvıyağ ile yağlayın. 1 kepçe kadar hamur döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin.

Spatula ile ters çevirip diğer tarafını pişirin.Kağıt havlu üzerine alıp sıcak olarak muhafaza edin. Tavaya her seferinde

sıvıyağ sürerek tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın.

 

Çikolatayı benmari usulü eritin. Muzları soyup dilimleyin. Kararmaması için üzerlerine birkaç damla limon sıkın. Kreplerden

birini servis tabağına alın. Yarısına birkaç muz dilimi yerleştirin. 1 tatlı kaşığı kadar fındık içi serpiştirin. Üzerine benmari

usulü eritilmiş çikolatayı gezdirerek dökün.

 

Krebin diğer kenarını iç malzemenin üzerine gelecek şekilde kapatın. Kalan krepleri de aynı şekilde hazırlayıp servis

tabağına alın. Nar taneleri ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

 

sidre bayılırım bu tarife kesin çok güzel olur denemeliyim teşekkürler ...

waffle de benziyor..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Çikolatalı Muzlu Krep

      Malzemeler:   1 iri yumurta 1,5 çay bardağı içme suyu 1 çay bardağı un 1/2 çay bardağı pudra şekeri 1 yemek kaşığı dolusu kakao 1 paket vanilya (olmasa da olur) 4 adet muz Hazır çikolata sosu Hazırlanışı: 1- Yumurta ve suyu iyice çırpıyoruz. İçine pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. 2- Sıvı karışıma un, kakao ve vanilyayı ekliyoruz. Pürüzsüz bir karışım olana kadar karıştırıyoruz. Topak olmamasına gayret edin. Ben blanderla çırpma işlemini yapıyorum. 3- Yanmaz tavada yağ ko

      , Yer: Hamur İşleri

    • Muzlu ve Çikolatalı Krep

      250 gr un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tozşeker 30 gr tereyağı 300 ml süt 2 yumurta 2 çorba kaşığı kakao 100 gr bitter çikolata 1 tatlı kaşığı konyak 2 muz   Muzlu ve çikolatalı krep: 2 çorba kaşığı kadar kakao ekleyip karıştırın. Çay tabağından biraz daha büyükçe pankekler hazırlayın. 100 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ocaktan alıp 1 tatlı kaşığı konyak ekleyip karıştırın. 2 muzu soyup dilimleyin. Muz dilimlerini pankeklerin üzerine

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...