Jump to content

Kaymaklı Güllaç


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kaymakli-gullac_aea49969.jpg

 

10 güllaç yaprağı

4-5 su bardağı süt

2 su bardağı tozşeker

200 gr kaymak

1 su bardağı çekilmiş şam fıstığı

1.5 kahve fincanı gül suyu

 

Süsleme için:

1 nar

1 kahve fincanı çekilmiş şam fıstığı

 

Kaymaklı güllaç:

Sütü kaynatıp ateşten alın. Tozşekeri ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Süt ılınınca geniş bir tepsiye dökün.

 

Güllaç yapraklarını teker teker süte batırın. Yumuşayınca tepsiden alıp dört ucunu içe doğru kıvırarak iki kat yapın. Ortalarına kaymak ve şam fıstığını paylaştırın. Bohça şeklinde kapatıp kıvrılan tarafları altta kalacak şekilde servis tabağına dizin. Kalan şekerli sütü üzerine gezdirerek dökün.

 

Narı soyup tane tane ayıklayın. Güllaç sütü çekince gül suyu serpin. Üzerini nar taneleri ve şam fıstığı ile süsleyin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kaymaklı Güllaç-1

      1 paket güllaç yaprağı 5 su bardağı süt 2 su bardağı tozşeker Yarım çay bardağı gülsuyu 2.5 su bardağı çekilmiş ceviz 150 gr kaymak   Kaymaklı güllaç: Süt ve tozşekeri tencerede şeker eriyinceye kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını süte batırıp çıkarın. Aralarına ceviz serperek kat kat yayın.   Kalın rulo şeklinde sarıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Buzdolabında 15 dakika bekletin.   Üzerini antepfıstığı, nar taneleri ve kaymakla süsleyip dilimleyerek serv

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...