Jump to content

Fındıklı Kepek Ekmeği


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

findikli-kepek-ekmegi_7bd0abd3.jpg

 

2.5 su bardağı kepekli un

Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya

1 su bardağı ılık su

1 çay bardağı süt

2 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı ince çekilmiş fındık

2 çorba kaşığı susam

2 tatlı kaşığı sıvıyağ

Tuz

 

Fındıklı kepek ekmeği:

Yaş mayayı ılık suda eritin. Kabarması için ılık ortamda 10 dakika bekletin. Margarini eritip soğutun.

 

Kepekli unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Eritilmiş maya, margarin, fındık ve tuzu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Top şeklinde yuvarlayıp üzerine sıvıyağ sürün. Nemli bezle örtüp ılık bir ortamda en az 30 dakika dinlendirin. Hamuru hafif un serpilmiş zemine alıp tekrar yoğurun ve yuvarlayın.

 

Derin bir fırın kalıbını yağlayıp un ve 1 kaşık susam serpin. Hazırladığınız hamuru, dilimlenmiş görüntüsünü vermek için keten iplikle aralıklı olarak bağlayın. Kalıba alıp üzerine susamı serpiştirin. Nemli bezle örtüp ılık ortamda 20 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-40 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın ve dilimleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...