Jump to content

Cevizli İzci Tatlısı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

cevizli-izci-tatlisi_e41987ad.jpg

 

1 paket margarin

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı yoğurt

1 yumurta

1 limon kabuğu rendesi

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı çekilmiş ceviz

5 su bardağı un

1 tutam tuz

 

Şurup için:

3 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

Yarım limon suyu

 

Süsleme için:

5 çorba kaşığı çekilmiş ceviz

 

Cevizli izci tatlısı:

Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, zeytinyağı, yoğurt, yumurta, limon kabuğu rendesi, tuz ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın. Un ve cevizi ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.

 

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hurma şekli verin. Rendenin ince tarafına hafif bastırarak üzerlerine desen yapın. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

 

Tencerede tozşeker ile suyu kaynatın. Koyulaşınca limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika sonra ateşten alıp ılınmaya bırakın.

 

Tatlıyı fırından çıkarıp ılık şurubu üzerine dökün. Şurubunu çekince üzerine ceviz serpip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...