Jump to content

Kaymaklı Güllaç-1


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kaymakli-gullac_9ba810fa.jpg

 

1 paket güllaç yaprağı

5 su bardağı süt

2 su bardağı tozşeker

Yarım çay bardağı gülsuyu

2.5 su bardağı çekilmiş ceviz

150 gr kaymak

 

Kaymaklı güllaç:

Süt ve tozşekeri tencerede şeker eriyinceye kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını süte batırıp çıkarın. Aralarına ceviz serperek kat kat yayın.

 

Kalın rulo şeklinde sarıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Buzdolabında 15 dakika bekletin.

 

Üzerini antepfıstığı, nar taneleri ve kaymakla süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...