Jump to content

Patlıcan Kayığı


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

patlican-kayigi_a6fb9f03.jpg

 

2 bostan patlıcan

300 gr kuşbaşı et

1 soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 domates

2 sivri biber

Tuz

Karabiber

150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

1 kırmızıbiber

Kızartmak için

Ayçiçeği yağı

 

Patlıcan kayığı:

Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın. Patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra kızgın yağda kızartın.

 

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip 1 dakika kavurun. Domatesleri küp, biberleri ince doğrayıp ekleyin. Etleri ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

 

Etli karışımı patlıcanların içine doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Kırmızı biberi doğrayıp peynirlerin üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Peynirli Patlıcan Kayığı

      2 çorba kaşığı riviera zeytinyağı 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 3 bostan patlıcan 150 gr beyazbeynir 2 çorba kaşığı krempeynir 3-4 dal maydanoz Yarım demet taze soğan sapı Tuz, karabiber   Peynirli patlıcan kayığı: Patlıcanları 4-5 mm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. 10 dakika tuzlu suda bekletin. Yıkayıp süzgece alın. Kağıt havlu ile kurulayıp yağlanmış ızgaraya dizerek közleyin.   Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisini 2 kaşık riviera zeytinyağı ile yağlayı

      , Yer: Sebze Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...