Jump to content

Erik Yahnisi


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

erik-yahnisi_f32885e3.jpg

 

500 gr tavuk eti

Yarım çay bardağı sıvıyağ

250 gr erik kurusu

2 soğan

30 gr margarin

1 tutam tarçın

Taze kekik

Tuz

 

Erik yahnisi:

Eti iri parçalara bölün. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. Su kaynamaya başlayınca kevgirle köpüğünü alın.

 

Soğanı rendeleyin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp rendelenmiş soğan kavurun. Eti ekleyip kavurmaya devam edin. Eti haşladığınız su ve tarçını ilave edip pişirin. Tuzla tatlandırın.

 

Erik kurularını çok az yağ eklenmiş tavada hafifçe kavurun. Etler pişince erikleri ilave edip bir taşım daha pişirin. Taze kekik dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kuru Erik Yahnisi

      500 gr kuzu eti 250 gr kuru erik 20 arpacık soğanı 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz   Kuru erik yahnisi: Kuru erikleri ılık suda 2 saat bekletin. İri parçalar şeklinde doğranmış kuzu etini tencereye alın. üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alın. Et piştikten sonra suyunu süzün. Eti kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla birlikte bir tencereye alın. 1 yemek kaşığı tereyağı

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...