Jump to content

Soslu Havuç


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

soslu-havuc_945896a3.jpg

 

5 havuç

1 soğan

1 diş sarımsak

1 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı balzamik sirke

1 yemek kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Maydanoz

 

Soslu havuç:

Havuçların kabuklarını temizleyip şeritler halinde doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları ekleyip 2 dakika soteleyin. Üzerine sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp servis tabağına dizin.

 

Sarımsağı rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Tavayı ocaktan alarak limon suyu, sirke, toz şeker, tuz, karabiber ekleyin. İyice karıştırıp havuçların üzerine gezdirin ve maydanoz serpiştirerek servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Baharatlı Havuç Soslu Fırınlanmış Levrek Fileto

      4 adet levrek fileto 1 adet konserve enginar göbeği 1 orta boy soğan 2 adet orta boy havuç 4 diş sarmısak 1 çorba kaşığı süzme bal 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 adet kırmızı dolmalık biber 200 gram ıspanak yaprağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 100 gram jülyen doğranmış pırasa   Levrek filetoları ızgarada pişirin. Enginar göbeklerini soğanla birlikte haşladıktan sonra püre haline getirin. Rendelenmiş havuçları çok az yağ ilavesiyle soteledikten

      , Yer: Deniz ürünleri

    • Köri Soslu Havuç Tatin

      350 gram havuç 230 gram milföy hamuru 100 gram krema 50 gram pırasa Rendelenmiş parmesan peyniri Köri Maydanoz Kekik Tereyağı Tuz Un Su   Havuçların kabuğunu soyduktan sonra yuvarlak kesip tencerede 500 ml su, bir tutam tuz, kekik ve yarım çorba kaşığı tereyağıyla kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin. 14 cm çapındaki 4 adet tatin kabını yağlayıp unlayın. Kapların içine pişirme kağıdı yerleştirdikten sonra tekrar tereyağı sürüp 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyni

      , Yer: Hamur İşleri

    • Kabak Soslu Havuç Terin

      Terin için 650 gram havuç 2 dilim tost ekmeği 1 adet yumurta 50 gram rendelenmiş parmesan peyniri Tereyağı Tuz Sos ve garnitür için 300 gram kabak 1 dilim tost ekmeği Maydanoz Sızma zeytinyağı Tuz Karabiber   Terin için havuçları soyup 15 dakika haşlayın. Süzdükten sonra yumurta, sirkeyle ıslatılmış tost ekmeği, yarım çorba kaşığı parmesan ve tuzla blender’de çekin. Yağladığınız 5 cm çapındaki 4 adet krem karamel kabına karışımı paylaştırın. Tepsiye kapları dizip benmari usulü (t

      , Yer: Sebze Yemekleri

    • Domates Soslu Havuç Kızartması

      6 adet orta boy havuç 1 su bardağı sıvıyağ Domates sos için: 6 adet orta boy domates Çok az sıvıyağ 4 diş sarmısak 1 adet soğan Kimyon, nane, karabiber   Havuçları kibrit çöpü biçiminde doğrayın. 1 su bardağı sıvıyağda kızartın. Ayrı bir yerde çok az sıvıyağda ince kıyılmış soğan ve sarmısağı kavurup, üzerine küp doğranmış domatesleri ekleyin. Soteleyip, kimyon, nane ve karabiberi ilave edin. Havuç kızartmasının üzerine sosu gezdirip servis yapın.

      , Yer: Sebze Yemekleri

    • Elma Soslu Havuç

      Malzemeler 1 su bardağı elma suyu 1.5 çay kaşığı mısır unu 500 gr bebe havuç 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin 1 çay kaşığı bal ¼ çay kaşığı tuz   Hazırlanışı Bir kasede mısır unu ile elma suyunu topak kalmayana kadar karıştırın. Kaynayan bir suda havuçları 10 dakika hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Bir tencereye havuçları koyup üzerine tereyağı bal ve tuzu ekleyin. Son olarak mısır unu ile karıştırdığınız elma suyunu ekleyip arada karıştırarak 5 dakika pişirin.

      , Yer: Sebze Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...