Jump to content

Çilekli Güllaç


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

cilekli-gullac_6a4b89ac.jpg

 

1 paket güllaç yaprağı

50 gr ceviz içi

2 litre süt

600 gr toz şeker

200 ml gül suyu

100 gr taze çilek

1 vanilya çubuğu

 

Çilekli güllaç:

Derin bir tencereye sırasıyla vanilya çubuğu, süt, toz şeker ve gül suyunu ilave edip ısıtın.

 

Güllaç yapraklarının aralarını açıp, dört köşeli veya yuvarlak bir tepsiye tek kat yerleştirip, aralarına çilek, ceviz ve gül sulu sütü ilave edip, dolma gibi sarın. Soğumaya bırakın. Soğuyunca kesip derin bir tabağa yerleştirin. Üzerine çilek ve ceviz serpip servis yapın.

 

AKLINIZDA BULUNSUN

Güllacınızı ceviz içi yerine Antep fıstığıyla da hazırlayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...