Guest Îکє† Oluşturma zamanı: Temmuz 31, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 31, 2012 Malzemeler Yarım kg Bağdat hurması 1 kahve fincanı dövülmüş fındık içi 1 kahve fincanı dövülmüş badem içi 2 kahve fincanı tozşeker Çeyrek limonun suyu Taze kaymak [TABLE] [/TABLE] Yapılışı: Hurmaları bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte 5-6 dakika pişirip soğumaya bırakın. Fındık, badem içi ve tozşekerin yarısını havanda dövün. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp içlerine hazırladığınız fındıklı karışımı doldurun ve servis tabağına dizin. Hurmaları pişirdiğiniz suya kalan tozşekeri ve limon suyu ilave edin. Şeker eriyinceye kadar orta ateşte karıştırın. Şerbeti bir taşım kaynattıktan sonra hurmaların üzerine sıcak olarak gezdirin. Soğuyunca taze kaymakla süsleyip servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.