Jump to content

Sultan Vahidettin Tatlısı


Guest Îکє†

Önerilen Mesajlar

Malzemeler

Yarım kg Bağdat hurması

1 kahve fincanı dövülmüş fındık içi

1 kahve fincanı dövülmüş badem içi

2 kahve fincanı tozşeker

Çeyrek limonun suyu

Taze kaymak

 

[TABLE]

[/TABLE]

tatla.jpg

 

 

Yapılışı:

Hurmaları bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte 5-6 dakika pişirip soğumaya bırakın.

Fındık, badem içi ve tozşekerin yarısını havanda dövün. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp içlerine hazırladığınız fındıklı karışımı doldurun ve servis tabağına dizin.

Hurmaları pişirdiğiniz suya kalan tozşekeri ve limon suyu ilave edin. Şeker eriyinceye kadar orta ateşte karıştırın. Şerbeti bir taşım kaynattıktan sonra hurmaların üzerine sıcak olarak gezdirin. Soğuyunca taze kaymakla süsleyip servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...