Jump to content

Sultan Aziz Tatlısı


Guest Îکє†

Önerilen Mesajlar

Sultan Aziz Tatlısı Malzemeler

 

bir buçuk kahve fincanı pirinç unu

yarım kahve fincanı mısır nişastası

7 su bardağı süt

bir buçuk su bardağı toz şeker

1 su bardağı soğuk su

bir tutam tuz

1 kahve fincanı hindistancevizi

1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmuş)

1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu

 

[TABLE]

[/TABLE]

sultanaziztatls.jpg

 

 

Sultan Aziz Tatlısı Tarifi

Bademleri robottan geçirin. Üzümleri yıkayıp süzün. Bir tencereye 7 su bardağı süt, bir tutam tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri koyup orta ateşe kaynatın. Bu arada bir kasede nişasta ve pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın. Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak bu karışımı ekleyin. Süt boza kıvamına gelince, ezilmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı üzümü atın. Karıştırarak tatlıya yedirin ve hemen ateşten alın. Tatlıyı kaselere boşaltıp soğutun ve dilediğiniz şekilde süsleyip, dilerseniz servis tabağına ters çevirerek, servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...