Guest Îکє† Oluşturma zamanı: Temmuz 31, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 31, 2012 Sultan Aziz Tatlısı Malzemeler bir buçuk kahve fincanı pirinç unu yarım kahve fincanı mısır nişastası 7 su bardağı süt bir buçuk su bardağı toz şeker 1 su bardağı soğuk su bir tutam tuz 1 kahve fincanı hindistancevizi 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm 1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmuş) 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu [TABLE] [/TABLE] Sultan Aziz Tatlısı Tarifi Bademleri robottan geçirin. Üzümleri yıkayıp süzün. Bir tencereye 7 su bardağı süt, bir tutam tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri koyup orta ateşe kaynatın. Bu arada bir kasede nişasta ve pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın. Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak bu karışımı ekleyin. Süt boza kıvamına gelince, ezilmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı üzümü atın. Karıştırarak tatlıya yedirin ve hemen ateşten alın. Tatlıyı kaselere boşaltıp soğutun ve dilediğiniz şekilde süsleyip, dilerseniz servis tabağına ters çevirerek, servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.