Jump to content

Tereyağlı Turna Balığı


Sidre

Önerilen Mesajlar

tereyagli_turna_baligi.jpg

 

MALZEMELER

Yaklaşık 15 kilo ağırlığında

1 adet turna balığı

200 gr tereyağı

2-3 Adet taze sarımsak

Yarım su bardağı beyaz şarap

1 Adet havuç

1 Adet kuru soğan

2 Adet karanfil tanesi

Yarım su bardağı sirke

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Çay kaşığı karabiber

 

HAZIRLANIŞI

Geniş bir tencerenin içine 2 litre su üzerine 2 karanfil tanesi saplanmış kuru soğan doğranmış havuç sirke tuz ve karabiber koyup kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Bu haşlama suyunu bir kenarda ılınmaya bırakın. Bu arada ayıklayıp temizleyin ve yıkadıktan sonra bu suyun içinde kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Balığın pişip pişmediğini etine çatal batırarak kontrol edin. Balık piştikten sonra suyunu süzerek derisini çıkarın ve bir tabağa alın.

 

İnce ince kıyılan taze sarımsaklar ve şarabın içinde şarabın yarısı kalıncaya kadar haşlayın ve ateşten alıp sıcak tutun.

Kabın içine tereyağını ilave edip kuvvetli bir biçimde beyaz köpük haline gelene dek çırpın.

Hazırlanan bu beyaz sosun bir kısmınbı balığın üzerine yayın ve geri kalanını da yeme sırasında kullanmak üzere bir sos kabında muhafaza edin.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...