Jump to content

Erişteli İzmir Köfte


Sidre

Önerilen Mesajlar

598210502445.jpg?599565632676

 

750 gram dana kıyma

1’er adet yumurta ve küçük soğan

4-5 dilim bayat ekmek içi

6-7 dal kıyılmış maydanoz

3-4 adet orta boy patates

2 adet sivri biber

Yarım su bardağı erişte

Tuz, karabiber

Sosu için: 1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı un

2 su bardağı ılık su, tuz

Kızartmak için: Sıvıyağ

 

Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine yumurtayı kırın. Soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Ekmek içlerinin kabuklarını alıp suda bekletin ve elinizle sıkarak suyunu süzün. Kıymanın üzerine, soğanı, ekmek içlerini, maydanozu tuz ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan, irice oval köfteler hazırlayın. Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Köfteleri, patatesleri ve biberleri ayrı ayrı kızartıp bir fırın kabına yerleştirin. Ayrı bir yerde tereyağı, salça ve unu birkaç dakika birlikte kavurun. Üzerine suyu katıp, bir-iki taşım kaynatın ve köftelerin üzerine gezdirin. Erişteleri de serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Daha sonra fırından alıp, sıcak olarak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...