Guest Lucky Oluşturma zamanı: Şubat 20, 2009 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 20, 2009 Pratik Su Böreği Bu aralar inanılmaz bir yorgunluk daha doğrusu bir tembellik içerisindeyim. Ve sanırım bu yorgunluğumda, İstanbul’da henüz kendini bir türlü göstermeyen kar’ın yarattığı soğuğun etkisi büyük. Bu börekte, benim bu tembel günlerime yakışır pratiklikte ve lezzette Malzemeler 6 adet yufka 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 su bardağı sıvı yağ Yarım demet maydanoz Tuz 400 gr (lor+beyaz) peynir Yufkaların bir tanesini tepsimizin tabanına, kenarları dışarı sarkacak şekilde yayıyoruz. Kalan 5 adedini boylamasına 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz. Derin bir kase içinde yumurtayı çırpıyoruz ve içine süt, su, sıvı yağ ve tuz koyup çırpıyoruz. Yufka parçalarını bu karışıma batırıp, tepsimize gelişigüzel koyuyoruz. Ayrı bir kabın içinde kıyılmış maydanoz ve peyniri karıştırıyoruz, yufkaların arasına peynirli karışımdan serpiyoruz. Bir sıra yufka, bir sıra peynirli harç olmak üzere yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. Kenarlardan sarkan yufkayıda tepsimizin üzerine katlıyoruz ve kalan yumurtalı harcı yufkanın üzerine döküyoruz. Eğer vaktimiz varsa buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz ve önceden 200 C’ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz. Dilimleyerek sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest electra Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2009 Canım çekti ..Emeğine sağlık.Anneme söylesem yaparmı acaba ..yok yok söylemiyim bu sefer otururu pc başına tek tek tüm tarifleri okur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Zem_heri Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2009 Pratik Su Böreği Bu aralar inanılmaz bir yorgunluk daha doğrusu bir tembellik içerisindeyim. Ve sanırım bu yorgunluğumda, İstanbul’da henüz kendini bir türlü göstermeyen kar’ın yarattığı soğuğun etkisi büyük. Bu börekte, benim bu tembel günlerime yakışır pratiklikte ve lezzette Malzemeler 6 adet yufka 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 su bardağı sıvı yağ Yarım demet maydanoz Tuz 400 gr (lor+beyaz) peynir Yufkaların bir tanesini tepsimizin tabanına, kenarları dışarı sarkacak şekilde yayıyoruz. Kalan 5 adedini boylamasına 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz. Derin bir kase içinde yumurtayı çırpıyoruz ve içine süt, su, sıvı yağ ve tuz koyup çırpıyoruz. Yufka parçalarını bu karışıma batırıp, tepsimize gelişigüzel koyuyoruz. Ayrı bir kabın içinde kıyılmış maydanoz ve peyniri karıştırıyoruz, yufkaların arasına peynirli karışımdan serpiyoruz. Bir sıra yufka, bir sıra peynirli harç olmak üzere yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. Kenarlardan sarkan yufkayıda tepsimizin üzerine katlıyoruz ve kalan yumurtalı harcı yufkanın üzerine döküyoruz. Eğer vaktimiz varsa buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz ve önceden 200 C’ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz. Dilimleyerek sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun. Kaynak Luckyy bu tarifte bir bardak suyu nasıl kullanıyoruz . onu yazmamışsın Bu sadece börek olur. su böreği olur diyenler büyük bi hayal kırıklığına uğrayacak:)) yapması zor en sevdiğim börek türü ordan biliyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Lucky Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2009 Luckyy bu tarifte bir bardak suyu nasıl kullanıyoruz . onu yazmamışsın Bu sadece börek olur. su böreği olur diyenler büyük bi hayal kırıklığına uğrayacak:)) yapması zor en sevdiğim börek türü ordan biliyorum Canım su yumurtalı harcın içinde, istatiksel sorunun devam ediyor olmalı. Ben sana yaparım; ellerimle yediririm. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Zem_heri Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2009 Canım su yumurtalı harcın içinde, istatiksel sorunun devam ediyor olmalı. Ben sana yaparım; ellerimle yediririm. evet ya ancak topluyorum kendimi daha yeni faksladım idare et işte bu gün:))) ne güzel olurdu şimdi fırından yeni çıkmış bi su böreği:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Lucky Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 20, 2009 evet ya ancak topluyorum kendimi daha yeni faksladım idare et işte bu gün:))) ne güzel olurdu şimdi fırından yeni çıkmış bi su böreği:D 5 dakika sonra hazır olacak, yumurtalı sosu hazırlıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
alper Yanıtlama zamanı: Mart 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 5, 2009 yaa akşam akşam canım çekti börek yapıyom ama ufak bi sorunum var..ben kaseye tuz yerine şeker koymuşum.böreği fırına verdim acaba bunu düzeltmemim bir yolu varmı cabukk lütfenn Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest lejyoner06 Yanıtlama zamanı: Mart 5, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 5, 2009 ammmman bee canım çekti öf:S Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
labohem Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 lucky ben tarifini bu p,tesi yaptim Guzel oldu borek ama buradaki hazir yufkalarin icinde bilmiyorum ne karistiriyorlarsa zannedersem nisastasi cok hemen kiriliyorlar buna rahmen ici hamur kalir dedim gayet hos oldu ilk defa su kattim malzemelere bir dagakine insallah maden sulu tarif vardi onu deniycam : tesekkurler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Lucky Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2009 lucky ben tarifini bu p,tesi yaptim Guzel oldu borek ama buradaki hazir yufkalarin icinde bilmiyorum ne karistiriyorlarsa zannedersem nisastasi cok hemen kiriliyorlar buna rahmen ici hamur kalir dedim gayet hos oldu ilk defa su kattim malzemelere bir dagakine insallah maden sulu tarif vardi onu deniycam : tesekkurler Ellerine sağlık, forumada ikram etseydin. Nasıl lezzetli olmuştur kimbilir. Fransızın yufkasından ne olur, ülkemizin mis gibi yufkaları varken. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.