Jump to content

5 Dakikada Su Böreği


Guest Lucky
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Pratik Su Böreği

 

 

img3873thumb-1.jpg

 

Bu aralar inanılmaz bir yorgunluk daha doğrusu bir tembellik içerisindeyim. Ve sanırım bu yorgunluğumda, İstanbul’da henüz kendini bir türlü göstermeyen kar’ın yarattığı soğuğun etkisi büyük.

 

 

Bu börekte, benim bu tembel günlerime yakışır pratiklikte ve lezzette :)

 

Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • 400 gr (lor+beyaz) peynir

Yufkaların bir tanesini tepsimizin tabanına, kenarları dışarı sarkacak şekilde yayıyoruz. Kalan 5 adedini boylamasına 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz. Derin bir kase içinde yumurtayı çırpıyoruz ve içine süt, su, sıvı yağ ve tuz koyup çırpıyoruz. Yufka parçalarını bu karışıma batırıp, tepsimize gelişigüzel koyuyoruz. Ayrı bir kabın içinde kıyılmış maydanoz ve peyniri karıştırıyoruz, yufkaların arasına peynirli karışımdan serpiyoruz. Bir sıra yufka, bir sıra peynirli harç olmak üzere yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. Kenarlardan sarkan yufkayıda tepsimizin üzerine katlıyoruz ve kalan yumurtalı harcı yufkanın üzerine döküyoruz. Eğer vaktimiz varsa buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz ve önceden 200 C’ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz. Dilimleyerek sıcak sıcak servis yapıyoruz.

 

 

Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Pratik Su Böreği

 

 

img3873thumb-1.jpg

 

Bu aralar inanılmaz bir yorgunluk daha doğrusu bir tembellik içerisindeyim. Ve sanırım bu yorgunluğumda, İstanbul’da henüz kendini bir türlü göstermeyen kar’ın yarattığı soğuğun etkisi büyük.

 

Bu börekte, benim bu tembel günlerime yakışır pratiklikte ve lezzette

:)

 

 

Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • 400 gr (lor+beyaz) peynir

Yufkaların bir tanesini tepsimizin tabanına, kenarları dışarı sarkacak şekilde yayıyoruz. Kalan 5 adedini boylamasına 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz. Derin bir kase içinde yumurtayı çırpıyoruz ve içine süt, su, sıvı yağ ve tuz koyup çırpıyoruz. Yufka parçalarını bu karışıma batırıp, tepsimize gelişigüzel koyuyoruz. Ayrı bir kabın içinde kıyılmış maydanoz ve peyniri karıştırıyoruz, yufkaların arasına peynirli karışımdan serpiyoruz. Bir sıra yufka, bir sıra peynirli harç olmak üzere yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. Kenarlardan sarkan yufkayıda tepsimizin üzerine katlıyoruz ve kalan yumurtalı harcı yufkanın üzerine döküyoruz. Eğer vaktimiz varsa buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz ve önceden 200 C’ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz. Dilimleyerek sıcak sıcak servis yapıyoruz.

 

 

Afiyet olsun.

 

 

Luckyy bu tarifte bir bardak suyu nasıl kullanıyoruz . onu yazmamışsın :rofl: Bu sadece börek olur. su böreği olur diyenler büyük bi hayal kırıklığına uğrayacak:)) yapması zor en sevdiğim börek türü ordan biliyorum :derisive:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Luckyy bu tarifte bir bardak suyu nasıl kullanıyoruz . onu yazmamışsın :rofl: Bu sadece börek olur. su böreği olur diyenler büyük bi hayal kırıklığına uğrayacak:)) yapması zor en sevdiğim börek türü ordan biliyorum :derisive:

 

 

Canım su yumurtalı harcın içinde, istatiksel sorunun devam ediyor olmalı. :rofl:

 

Ben sana yaparım; ellerimle yediririm. :P

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Canım su yumurtalı harcın içinde, istatiksel sorunun devam ediyor olmalı. :rofl:

 

Ben sana yaparım; ellerimle yediririm. :P

evet ya ancak topluyorum kendimi daha yeni faksladım idare et işte bu gün:))) ne güzel olurdu şimdi fırından yeni çıkmış bi su böreği:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

lucky ben tarifini bu p,tesi yaptim Guzel oldu borek ama buradaki hazir yufkalarin icinde bilmiyorum ne karistiriyorlarsa zannedersem nisastasi cok hemen kiriliyorlar buna rahmen ici hamur kalir dedim gayet hos oldu ilk defa su kattim malzemelere bir dagakine insallah maden sulu tarif vardi onu deniycam ::) tesekkurler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

lucky ben tarifini bu p,tesi yaptim Guzel oldu borek ama buradaki hazir yufkalarin icinde bilmiyorum ne karistiriyorlarsa zannedersem nisastasi cok hemen kiriliyorlar buna rahmen ici hamur kalir dedim gayet hos oldu ilk defa su kattim malzemelere bir dagakine insallah maden sulu tarif vardi onu deniycam ::) tesekkurler

 

Ellerine sağlık, forumada ikram etseydin. Nasıl lezzetli olmuştur kimbilir. :)

 

Fransızın yufkasından ne olur, ülkemizin mis gibi yufkaları varken. :derisive:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...