Jump to content

İç Baklalı Fırın Köfte


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

414987258115.jpg?416088657316

 

Yarım kg iç bakla

6 adet taze soğan

5-6 dal dereotu

4 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı tozşeker

Yarım su bardağı sıcak su

Tuz

 

Köfteler için:

500 gram kıyma

1 dilim bayat ekmek

1 adet küçük boy soğan

5-6 dal maydanoz

Tuz, karabiber, kimyon

 

Sıvıyağı bir tencereye alıp üzerine baklaları, tozşeker ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak 4-5 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış soğanları ekleyip karıştırın. 1-2 dakika sonra suyunu ilave edin ve 2 dakika sonra ocaktan alın. Baklaları, kullanacağınız fırın kabının tabanına yerleştirin. Köfteleri hazırlamak için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Islatılıp suyu süzülmüş bayat ekmeği, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak köfteler hazırlayarak fırın kabındaki baklaların üzerine yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında köfteler pişene kadar tutun. Sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...