Jump to content

Crumbet Ingiliz Kahvaltısı


dioraddict
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

English Breakfast sadece bacon ve yumurtadan olusmaz. Crumbet oldukca tuketilen, Fransizlarin krepi turunde ama daha kalin ve bence daha lezzetlidir. Kendileri Kralice ELizabeth ve artik olumu yaklasmis ( belki de olmus, bilmiyoruz) House of Lords uyelerinin veya East London'taki meshur cockney'lerin bile kahvaltilarini susler. Artik supermarketlerde hazir satiliyor ama bir arkadasimin anneannesi benim icin yapmisti. Iste tarifi

 

Malzemeler

3 bucuk su bardagi un

1 bucuk cay kasigi kuru maya

1 veya 2 su bardagi ilik su

Yarim cay kasigi soda

2 cay kasigi tuz

1 su bardagi ilik sut

Son olarak da 10 cm capinda (R= 10) halka kalip

 

Yapilisi:

Unu buyuk kasede maya ve suyla karistirin. Ustu kapali bir bicimde bir saat kabarmasi icin bekleyin. ( Uzerine islak bir havlu ortun)

Sodayi tuzla birlikte ilik sutle karistirin ve kabaran hamura katin. Hamurun akici olmasi gerek. Eger degilse, sut katin. Hamuru tekrar 1 saat kabarincaya kadar bekletin.

Teflon tavayi kizdirin. cok az bir tereyagi ile yaglayin. Kaliplari da yaglayin ve tavanin icine koyun. Her bir kalibin icine 2 corba kasigi hamur koyun. Kisik ateste hamurlari 10 dakika kadar pisirin.

Halkalardan Crumbet'lari cikarin. Arkali onlu 2-3 dakika daha hafif kizarincaya dek pisirin. Sicacik olarak, kahvalti sofrasina koyun.

Afiyet olsun.

 

Not: Genelde marmelat ve tereyagi ile yenir. Ama beyaz peynirle ve zeytinle cok guzel oluyor. Ekmek yerine guzel bir alternatif.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Daha önce denemediğim bir tarif olduğu için sormak isterim; bu işlemi geceden yapıp hamuru sabaha dek buzdolabında bekletsek ağır ağır mayalanması için olur mu acaba ?

Böylece sabah kalktığımızda hazır olur. Ben krep hamurunu da geceden yaparak bekletiyorum dolapta. Çok da güzel oluyor, tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Daha önce denemediğim bir tarif olduğu için sormak isterim; bu işlemi geceden yapıp hamuru sabaha dek buzdolabında bekletsek ağır ağır mayalanması için olur mu acaba ?

Böylece sabah kalktığımızda hazır olur. Ben krep hamurunu da geceden yaparak bekletiyorum dolapta. Çok da güzel oluyor, tavsiye ederim.

Olabilir. Hamurun nemli bir yerde bekletilmesi gerekiyor zaten, o nedenle uzerine nemli havlu seriliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşlar ben bunu bir otelde yemiştim tadı bizim damak tadımıza pek uygun değil bence.aslında malzemelere bakınca pekte değişik bir tat olmaz gibi geliyor ama tadı biraz tuhaf geliyor marmelatla filan biraz idare eder ben iki üç tane yedim ama yok alışamadım..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...