Jump to content

Korkota Sarması


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

617959680343.jpg?618223791729121031051022

 

Yarım kg salamura veya taze asma yaprağı

Yarım kg kıyma

2 çorba kaşığı tereyağı

2 adet soğan

1’er kahve fincanı mısır kırığı, pirinç ve ince bulgur

1’er çorba kaşığı domates ve biber salçası

Yarımşar demet maydanoz, nane ve dereotu

Yeteri kadar su, tuz, karabiber

 

Servis için: Sarmısaklı yoğurt

 

Yaprağınız salamura ise fazla tuzunu almak için sıcak suya batırıp çıkarın. Taze asma yaprağı ise kaynayan suyun içinde birkaç dakika bekletip alın. İçi için yemeklik doğranmış soğanı tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun ve soğumaya bırakın. İçine kıyma, mısır kırığı, pirinç, ince bulgur, domates salçası, biber salçası, kıyılmış maydanoz, nane, dereotu, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Bir adet asma yaprağını düz bir zemine serin. Hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı yaprağın içine koyun ve iki kenarını için üzerine gelecek şekilde kapatıp, rulo şeklinde sarın. İç harç ve yaprak bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve çok kısık ateşte etin kefi (köpüğü) dolmanın suyunu kirletmemesi için birkaç dakika pişirin. Daha sonra 2 su bardağı kaynar suyu ilave edin ve kısık ateşte dolma suyunu çekene kadar pişirin. Sarmısaklı yoğurtla birlikte sıcak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...