Jump to content

Tarhanalı Buğday Çorbası


Sidre

Önerilen Mesajlar

462673231954.jpg?462990567580

 

Kreması için:

1 çay bardağı buğday

2-3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı tarhana

1 tatlı kaşığı nane

 

Buğdayın üzerine bir akşam önceden 1 su bardağı su koyup 30 saniye kadar kaynatın. Daha sonra altını kapatın ve sabaha kadar ağzı kapalı bekletin. Sabah üzerine 2 su bardağı soğuk su ekleyip ocakta orta ateşte 40 dakika pişirin. Bir kasede tarhanayı 1 su bardağı ile çırpın sonra buğday dolu tencereye dökün ve karıştırıp ocaktan alın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin ve içine naneyi karıştırıp çorbanın üzerine dökün. Ilıdıktan sonra çocuklarınıza servis yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...